rakan taulan :)

juz click if u like it..

Isnin, Mac 26, 2012

ini cherita cuti semester yang lalu..





Salam semua...lama dh kn kta xbrsua..byk bnda nk ckap..tpi..erm..ntah....xtaw nk mula dri mana...

Actually bnda ni lama dh..xla lma sgt...tpi last week la...mmg igt lama dh nk g jmpa doc...xde, bkn pe...aku rsau pasal masalah jrawat ni...seriously, mmg sjak2 ada jrawat ni aku pnya self-confident level menurun...tpi aku try ignore smua prasaan tu...cuba wat xtaw je....g pn normal la...

Aku xbrapa nk bley tima sbnrnya tpi cuba utk wat xtaw...cuba utk xamik ksah sgt...xtually xdak la byk sgt...jrawat tmbuh kt dahi skit ja...Cuma mcm parut2 n pyah nk smbuh...dh mcm2 ubat aku buh.....aku sdar lpas aku skit mata ritu...

Sbb sblum ni aku da amik supplement EPO tu...yg brand SHINE punya...lpas mkn tu ok la... n then da stu hari aku g psar mlam...ttb2 tingin nk mkan lok ching yg dlunya da brita thngat yg ckap dlm tu ada DNA babi la apa la....mmg lpas2 tu jrang org juai...tpi mlm tu aku jmpa kt psar mlm...aku bli je la tnpa was2....sbb mmg dh lma tingin, dia punya sos tu sdap..mkan 2 ccuk gtu...dh tu...mlm tu ngh tido, ttba rsa mulut cm trbuka taw, tgk2 mulut aku da bgkak...hahahah. dok esok2 nya...tmbuh jerawat kt ats dahi, tpi aku xpcit la...biar dia mask dlu...hahha... kalo picit kang merebak lak...so, biarkan n letak ubat... tup2 tmbuh lagi byak...

ni la cth lok ching tu bgi yg tataw.....huhu..

sumber : google

Satu pagi tu aku bangun tido, rsa cm gatai ja mata ni...tenyeh2 la skit...hihi... dh, pegi tgk dlm cermin..pergh...cm alien ja...mata bkn stakat merah, siap bngkak lagi..kalo bgkak kt bwah xpa la lgi...mmg skit mata..ni bgkak kt mata putih tu...huhuhu...scaryyyy..... mmg time mndi tkut la kot buih2 sbun tu mlntun masuk dlm mata ka gena ka...bhaya tu....tpi ok la..ni la mata yg bgkak itu...



Ptg tu pegi doc, dia ckap kna g operate bnda apa ntah kt mata tu...tpi x urgent la bnda ni..n dia ckap may b sbb alahan yg bngkak mata tu..so, dia bgi ubat makan, vit c n ointment... seriously, ointment tu cm apa ja...xtahan...cm gam tpi ltak dlm mata...sgt tkut...xska...tpi kna buh jugak....so, alu tpksa la stop mkan EPO tu... dh tu, kulit pn jdi cm x ok blik...ntah la..jrawat skit worstttt... :D

Begitu lah ceritanya spnjang da kt umah, n time ni dkat2 trik nk fly blik p sabah dh...hoho...

To be continued... stay tuned.. J

ikhlas dari HATI