rakan taulan :)

juz click if u like it..

Khamis, Disember 31, 2015

CARA-CARA JAWAB TEMUDUGA DALAM BAHASA INGGERIS




Cara-Cara Menjawab Soalan Temuduga Dalam Bahasa Inggeris
1. Why do you want to work in this company? (Kenapa anda ingin bekerja di syarikat ini?)
JAWAPAN SALAH:
“Because I like to work here. I like this job. I love this industry”
APA YANG ANDA PERLU JAWAB:
I’ve always loved administration (contoh bidang kerja yang dipohon) because I am an organized person. I like things to be organized and systematic. I work well under stress so I can handle any kind of task with minimal supervision.
2. Tell us about yourself/ Introduce yourself (Perkenalkan diri anda)
JAWAPAN YANG SALAH:
“My name is Carla. I was born in 22 September 1989 in Sarawak. My mother is a housewife and my father is a teacher. I graduated from UITM in 2013. I studied Business Administration. I have never worked before.”
APA YANG ANDA PERLU JAWAB:
“My name is Carla and I’m 26 years old. I have a degree in Business Administration. Although I haven’t had any working experience, I’ve spent my free time reading business articles and researching about latest business news just to keep me updated. I’m hoping to be given a chance to experience the real world of business”
3. What did you quit your last job? (Kenapa anda berhenti kerja anda sebelum ini?)
JAWAPAN SALAH:
“I quit because my last job was terrible. The workload was so heavy and the boss was so pushy. My previous boss was nightmare”
PERINGATAN: Majikan yang bakal mengambil anda bekerja ini mungkin bakal menjadi bekas majikan anda juga. Jadi, jangan tunjukkan yang anda suka memburukkan majikan.
APA YANG ANDA PERLU JAWAB: “I loved my last job. It taught me so many things and my previous boss has always been helpful. But I quit because I want to experience new environment and broaden my horizon by working in a different company.”
4. Where do you see yourself in five years? (Apa yang anda lihat di dalam diri anda 5 tahun lagi?)
JAWAPAN SALAH:
“Relaxing in Maldives” atau “Being a boss in this company”
APA YANG ANDA PERLU JAWAB:
“I hope to become very well-experienced in what I do and have a better understanding of my field
5. What’s your greatest weakness? (Apa kelemahan terbesar anda?)
JAWAPAN YANG SALAH:
“I tend to put things to the very last minute.”
PERINGATAN: Jangan hanya beritahu kelemahan anda. Tidak salah berlaku jujur tapi haruslah disokong dengan kelebihan anda.
APA YANG ANDA PERLU JAWAB:
“I tend to put things to the very last minute. But I work well under pressure and I personally think that pressure motivates me to work twice as hard and finish my work on time”
6. What salary are you looking for?
JAWAPAN YANG SALAH:
“I hope to get a suitable salary that would be able to support me, living in this economy and in this big city”
APA YANG ANDA PERLU JAWAB:
“I hope to get a salary that is suitable with my qualification and job duties. I also want to be considered based on my working experience”
7. Why should I hire you?
JAWAPAN YANG SALAH:
“Because I’m the best candidate” atau “Because you’re hiring”
APA YANG ANDA PERLU JAWAB:
“I’m a team player, I work well under pressure, and I’m a people person. I can work with all kinds of people and am always willing to learn new things and tackle new challenges.”


p/s: Gambar sekadar hiasan

Rabu, Disember 02, 2015

CARA HILANGKAN KETIAK BERPELUH DAN KETIAK BERBAU...!! :P

Wehuuu...

hahaha..mesti korang gelak kan..tengok tajuk post ni..

hello..jangan main2 taw... banyak ja orang yang hadapi masalah ketiak berpeluh ni tak kira la hang ni putih ka hitam ka kelabu ka.. orang yang berkulit putih pun mesti akan hadapi masalah ni.

ye la..dah namanya manusia dan kita semua mempunyai liang-liang peluh. (ya eh? ) :D

lebih kurang camtu la kan..

sapa yang ada masalah KETIAK BERPELUH, LECAK, LECAH semua la..hahahahah

hahahahahahahah....nak tergelak pun ada. nak2 pulak ada yang jenis peluh, lepas tu berbau pulak..haish..simpang aih..dah berpeluh, berbau..lepas tu ketiak jadi hitam pulekk..adoiii. :D


dah2. make it short k.

xmaw la gelak2.

yang berpeluh n berbau tu sebab toksin banyak dalam badan. if nak kurangkan apakata anda detox dulu. minum la glenxtea yang beli beli kat watson tu, (nanti la cikways buat entry lain tentang detox)

ok, back to the topic.

bawah ni cikways nak bagi solution yang memang debabaoom n berkesan punyala...sebab apa, sebab semua ni cikways dah try.


n then yang paling berkesan sekali untuk hindarkan dari masalah ketiak berpeluh n berbau ni..product ni je yang berkesan dengan i ols. dulu i ols pun ada jugekkk masalah ni..but for now, setelah meningkat dewasa (ewah) dah pandai urus diri.


ha...ni dia la produk yang cikways guna tu..
memang amat2 berkesan la..xkan ada kesan peluh n berbau langsung (for me la)

cikways beli yang kaler biru tu..yang original..kat guardian..range harga dalam RM56 ke atas. xlebih dari RM60. yang kecik punya la. 


cara pakai dia senang ja.

pakai time sebelum tidor..sebab time tidur kita kurang berpeluh.

selepas mandi..pasti ketiak anda kering..keringkan dengan kipas or ekon. jangan dengan hair dryer plak..kang merekah ketiak2 tu ceq oii..

ok, lepas ketiak dah kering. pakai mcm deodorant biasa. sekali dua roll on ja. biarkan kering sepenuhnya. jangan pakai time ketiak basah sebab nanti ketiak anda la yang akan rosak. xcaya cuba try. pedih ketiak tu.

wohoooo...esoknya. mandi macam biasa. lepas mandi. u ols tgk, for sure ketiak tak berpeluh dan berbau dah. depend on you la nk apply deodorant or x. sebab ketiak dah xberbau. yeayyy!!

perspirex ni pakai 3/5 hari sekali ja. bila yang anda rasa perlu ja. bila dah 4 kali pakai tu. anda akan rasa perubahan yang ketara. serius. sila cuba. jangan pakai hari2 plak. bahaya nanti. sebab apa? dah orang kata pakai 3-5 hari sekali ja, tanya pulak. dah, jangan cakap banyak. sila p beli..!!

benda apa pun kalau kita amik berlebihan mesti akan bagi kesan kat kita kan. so, ikut la nasihat yang dah berpengalaman.

bagi cikways, harga memang berbaloi. sebab tahan lama. cuma bau dia cikways xsuka sangat. 

dah, xlarat nak taip panjang.

sebarang pertanyaan boleh la tinggal diruang komen

xpun u ols whatsapp ja cikways. :* 
+60194451202



Selasa, Mac 17, 2015

BEST EVER BLACKHEAD/WHITEHEAD REMOVAL GEL...!!

whehooo..

lama dh cikways x menulis kat sini
ha..meh sini meh..
hari ni nk buat review bkenaan blackhead remover gel.

yang ni mmg best sgt2.
since i mmg suka try2 produk2 ni.
meh nak list kan dlu mana yg pernah i try

biore pore mask
shiseido mask
rnz beauty serum whitehead remover
egg mask

semuaaa di atas dh try..berkesan tpi xpower. kena hari2 guna. jenuh la..maw nipis kulit2 oii..

ni nak perkenal yg best ever la.

aloe vera gel mask.
best sgt.
malas nk ckp byk.
nk cuba pm page dlu ye.
nti i ols bgi num utk whatsapp.

jom layan gmbr.





Khamis, Januari 16, 2014

CATHY DOLL LOVER.. :)


hye follower semua..
jom support Cik Ways dengan follow blog ni. :)





Rabu, Januari 01, 2014

CATHY DOLL CLEARANCE SALES..!!


Hye u ols. lama dah Cik Ways x update kat sini.. malas sikit. hihi

ok straight to the point. sini Cik Ways nak war2kan ada sales ni.. :)

mari usha gambar ni ye. semua ni sales. setiap item mungkin ada 2-3 unit sahaja.

limited stock offer. grab one now. pm admin kat page pn boleh. HSBeautyProducts

or u ols boleh text admin kat 0195158592









1.    Cathy Choo-Gluta White -L- Glutathione + Vit C (L-Gluta -Vitc Beads) – RM 24

2.    Cathy Doll Make Me Snow L-Glutathione Vit C Body Cream – RM24

3.    Cathy Doll-3 Steps Cocktail Peeling Gel -Cutie Mojito – RM24

4.    Cathy Doll-3 Steps Cocktail Peeling Gel- Sexy Margarita – RM24

5.    Cathy Doll-3 Steps Cocktail Peeling Gel-Sweety Island – RM24

6.    Cathy Doll-Acne Solution Serum + Foam Cleanser – RM20

7.    Cathy Doll-AHA 2 Stim Cell Body Cream – RM24

8.    Cathy Doll-L-Gluta Arbutim - Peeling Gel – RM24

9.    Cathy Doll-Mahad Gamu Gluta Dear My Body Essence UV Protection – RM24

10. Cathy Doll-Mahad Gamu Gluta-Serum Foam Cleanser – RM23

11. Cathy Doll-Makeup Remover Toner & Serum + Foam Cleanser – RM20

12. Cathy Doll-Pure Milk Shine 1 set. – RM100 (1 SET 4 BARANG)

13. Chills Bomb-Super Firming Legs Essance – RM24

14. Lohashill-L- Glutathione Scrub - Cherry Strawberry – RM24

15. Lotion Gold L-Glutathione SPF 50+++ With Glitter – RM18

16. Red Pomegrante Cleanser – RM18


17. Silky Smooth Stoking Cream-Spf 58 Pa++++ - RM23


SETIAP PEMBELIAN ADA FREE GIFT YE U OLS

SEKIAN. :)

Ahad, November 10, 2013

CHERITA DI HUJUNG MINGGU

Salam semua..
pheww...lama dah cikways xmerepek kat sini kan.

ok..bersempena mood ok hari ini..baik buat siap2 post ni..
actually , dah lama nk buat tapi x terbuat2 jugak..malas mungkin..haha

ok..skg ni nk buat review la..banyak sangat ni..dari rambut, supplement, makeup, skincare..

ok ..kita buat satu2 na..

mula dari :

RAMBUT : syampoo, toner, conditioner,

MUKA : skincare, serum,

SUPPLEMENT : vitamin, evening primrose oil,

Khamis, September 05, 2013

PRE LOVED ITEMS.


PRE LOVED ITEMS





PEPLUM LACE
COLOUR : WHITE
MATERIAL : LACE
FREE : SINGLET
FREE SIZE : FIT TO L

PRICE : RM20
*harga asal RM45, CikWays beli on9 yang ni. xpernah pakai sekalipun. 

**AVAILABLE**





PEPLUM LACE
LONG SLEEVE
COLOUR : BLUE BLACK
PATTERN : PAISLEY LACE
MATERIAL : LACE
FULL LINING
FREE SIZE : FIT TO L

PRICE : RM20
*harga asal RM45, beli on9 jugak, xpernah pakai sekalipun. 

**AVAILABLE**






KEMEJA BLOUSE
LONG SLEEVE
PATTERN : CHECKERBOARD
COLOUR : MAROON BROWN
SIZE : FREE FIT TO M

PRICE : RM15
*Harga asal RM35, pernah pakai sekali.

**AVAILABLE**





FIT LONG SLEEVE BLOUSE
MATERIAL : CHIFFON LACE
FULL LINING
COLOUR : RED MAROON
SIZE : FREE SIZE FIT TO M


PRICE : RM20
*Harga asal 450baht, yang ni beli kat Hatyai, pakai sekali je untuk amik gambar

**SOLD OUT**




SEMUA PRE LOVED ITEMS ADALAH HAK MILIK CIKWAYS. 

CIKWAYS NAK LETGO SEBAB ADIK CIKWAYS PUN BUKAN JENIS SUKA PAKAI BAJU2 MCM NI.

UNTUK PERTANYAAN BOLEH CONTACT CIKWAYS THRU FB OR PHONE.

PHONE NUM : 019 5158 592







ikhlas dari HATI