rakan taulan :)

juz click if u like it..

Isnin, Mei 16, 2011

menjadi DIRIku








SALAM ..

Harap semua berada dalam kdaan sihat...=)

15hb may 2011...aku post entry ni...bcoz 16hb may 2011 new journey will begin...insyAllah, kalo dipjgkan umo aku harap.

Pukul 3.15am

Tempat Terminal LCCT kL

Pe nk ckap ea..hahah....entah la...mcm2 yg bermain dlm fkiran aku...xde la...bknnya jiwa kacau...rlax ,ni x de kna mngena ngn org lain dlm hdup aku...skg ni ngh plan nk wat pe masa cuti 4bulan....aku rasa cm xckup ja masa cut itu...erm...xpe...byk lgi yg perlu aku wat utk smpai ke thap tu...insyAllah...aku harap aku berjaya....

Aku akan mnjadi diri aku...bknnya mksud aku slma ni aku hipokrit ka pa ka...cmni...biar aku trangkan satu persatu...kalo bley aku nk smangat aku masa 2009, dimna pada msa tu byk yg aku perlu korbankan utk mncpai pa yg aku nak...bkn mksud disni aku korbankan maruah or pa2 ka...sprti contoh, aku kurangkan msa utk brhibur, hdup dlm kdaan sderhana(dlm konteks aku ok).. jgn terlalu byk meminta (meminta lebih dripd yg org lain dpt beri, faham?? jgn sesekali ok... tmbah minta kt parents, pkir sma)... means SABAR dalam berusaha utk mencapai sesuatu....insyAllah....sbb aku YAKIN dan PERCAYA semua tu...



*mgkin pada 2010 aku byk ber’gembira’ setelah berada di zon yang selesa..so, skg aku kna usaha blik pe yang aku dah ‘abai’kan...bukan untuk sapa..yang pertama sekali untuk diri aku...biar susah dahulu...aku yakin ya ALLAH...


NIAT yang BAIK, insyAllah akan dprmudahkan olehNYA...YAKIN dan PERCAYA....


Selepas smua yg trjdi dlm hdup aku spjg sem ni...wat aku terfikir...


Lama2 kita akan faham pa hikmah disebalik sesuatu bnda yang trjadi..ssuatu utk drenungi...ambil iktibar...muhasabah diri...




*biar pa orang nk cakap...sy tak kesah..(da org ckap, kita prlu kesah sbb kita hdup dgn org skeliling, but then perlu ke dgr ckap org2 yg sntiasa nk mnjtuhkan kita??) xperlu dengar tpi perlu utk dipertimbangkan sbb bgi aku tu pembakar semngat utk aku terus ke HADAPAN dengan lebih GEMILANG...biar tnpa TEMAN dissi...insyALLAH, aku yakin aku mmpu slagi KELUARGA sntiasa da dlm HATI aku...


*Mengnali ‘SESEORANG’ telah buat aku sedar yang KELUARGA adalah segala2nya...terima kasih bnyak2....







*i'll MISS this thing...=)



*masa kt kL..

ikhlas dari HATI